torsdag 18 oktober 2012

Torsdagstoppen: Magiska djur

Torsdag igen, den här veckan tar vi en titt på topp fem: bästa magiska djur, det vill säga djur med olika magiska egenskaper. Med djur menas en varelse som inte är mänsklig på något sätt och med magisk menar vi att det måste vara på olika sätt erkänt att djuren har vissa magiska egenskaper, så inte djur som alla kan tala eftersom de är som människor eller liknande. Dock får man använda både djur som existerar och såna som inte gör det. Den här listan lär bli en av de sämre på länge, så nu bara kör vi:

5. Fernisulven från nordisk mytologi, Loke och Angerbodas barn som är en gigantisk, argsint varg som ingen kedja kan binda, vid Ragnarök ska han ta sig loss från sin fångenskap och döda Oden och Sleipner. Jag är intresserad av mytologi så då fick det helt enkelt bli honom.

4. Cthulhu från "Call of Cthulhu", Cthulhu är en onämnbar, evig ondska som lurar på botten av havet utanför Chiles kust, han orsakar oro bland människor på ett omedvetet plan och det finns flera kulter som avgudar honom och väntar på dagen då han ska resa sig igen. Cthulhu är väl egentligen inte en bra karaktär i den mån att jag skulle vilja träffa honom men han är ändock intressant att läsa om.

3. Paarthurnax från "The Elder Scrolls V: Skyrim", Paarthurnax är en gammal vis drake som brukade vara ond men som nu hjälper människorna i kampen mot ondskan. Han pratar en hel massa strunt och är något av en filosof, så på det sättet är han rätt jobbig men eftersom det hade varit omöjligt att klara spelet utan honom så han får en ganska hög topp-placering.
 

2. Vingfåle från "Harry Potter-serien", Vingfåle är en hippogriff, det vill säga han är delvis örn och delvis häst. Han är väldigt fin och väldigt stark och det var väl det jag kunde säga om honom. (jag vet att det ser ut som att en tolvåring har skrivit det här)


1. Falkor från "Den oändliga historien", Falcor är en lyckodrake som hjälper båda protagonisterna, Bastian och Atreyu på sin resa genom fantasien, detta var min favoritfilm när jag var liten och Falkor var en av de bästa karaktärerna, han var så vis och modig. Den oändliga historien är bara bäst, så är det.
 

Det var denna veckans lista, tack för att ni har läst och glöm inte gå in på systrarnas bloggar och läsa deras listor på samma tema, adresserna är som vanligt: enpanelhona.blogspot.se  och tvangstankekedjan.blogspot.se det blir inga bubblare den här veckan eftersom det var svårt nog att få ihop fem stycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar